Använd eterisk oljor på olika sätt

Den som precis har upptäckt de eteriska oljornas magiska värld är på väg mot en bättre vardag. Man kan använda sig av eteriska oljor på lite annorlunda vis och vilken man ska välja beror helt på vad syftet är. Är det möjligtvis så att du behöver bli på lite bättre humör eller behöver du en naturlig antilöss metod?

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Före du beställer doftolja så kan det vara klokt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket upplysning online och man kan självklart även studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även om oljorna är naturliga och säkra så är det betydelsefullt att förstå att ekologiskt inte alltid betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara väldigt positivt men om man väljer fel doft så kan det få motsatt verkan.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket enkelt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta gillar. Den här oljan kan man använda som massageolja som den är eller genom att addera den till en annan ekologisk samt naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Det här blir utmärkt efter en stressig dag på jobbet!

Ifall man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande effekt. Detta kan göra susen en riktigt het och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja ger även bra smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan tillämpa de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att inhalera alternativt att inmundiga. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara vaksam med därför inte alla doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint samt citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett behagligt sätt. Man kan likaså droppa en aning i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Betydelsefullt att tänka på med doftoljor och deras effekt

Man bör ta det lite försiktigt då man börjar testa med doftoljorna. De kan som sagt giva mycket starka effekter och det I synnerhet under känsligare perioder i livet som då man är gravid. Prova dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det även relevant att man vet vad man gör. Det kan verka enkelt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men ifall man gör det här på felaktigt sätt så kan det få effekter som ej är så behagliga.

Ett säkert sätt att köpa hög kvalitet samt garanterat outspädda eteriska oljor är att införskaffa från allt-fraktfritt.se, då handlar man dessutom utan mellanhänder.

Lär dig alltså mer om hur du skall lägga på eteriska oljor innan du handlar en doftolja att börja experimentera med. Något som är enormt lätt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Faktum är att löss inte klarar doften av detta, så det fungerar ju även som lusmedel.