Ta hjälp av citronsyra och vinsyra därför att få rent I hemmet

Städa bör man… men ifall man städer med farliga kemikalier så kanhända man inte mår så bra. Då kan det vara bra mycket bättre att nyttja sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det fräscht och snyggt därhemma. Detta är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

Men innan du skaffar en burk med syra så ska du vara väl varse om hur du kan nyttja pulvret och också tänka på att också naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Göra rent maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är fantastiskt med citronsyran är hur den fullkomligt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en fullständigt ordinär snabbkokare som exempel. Istället för att införskaffa farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man ska hela tiden handla livsmdelsgodkänd syra till allting som kommer i kontakt med mat alternativt dryck. Till allt egentligen, det här är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en dylik effekt och man kan faktiskt få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man möjligtvis har en maskin i köket som fungerar utmärkt men som ser rätt eländig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ca 100 gram brukar räcka) mår bra av så blir det skinande rent igen och all dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är enbart att hälla en aning pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är effektiv diskmaskinrengöring och du bör genast få en maskin som luktar gott och ser förnäm ut därinnanför återigen.

Man kan faktiskt även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett likadan förfaringssätt (ca 100 gram citronsyra) och fullkomligt ofarligt för framtida tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till för att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det enbart att processa ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en stänk ned i toaletten och låt det hela verka en stund före du tar fram toalettborsten för att skrubba. Detta leder till en väldigt renare samt snyggare toalettstol.

Angeläget att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett grymt starkt medel även ifall det rör sig om en oförställd produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren återigen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det medföra illamående samt värk i magen och det är inte trevligt. Detta kan även vara bra att tänka på då du vill göra rent i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att ej uppförstora. Om man använder syran så behöver man ej nyttja så mycket därför att åstadkomma gott resultat.