Inga kalkfläckar med superrent vatten

När man rengör exempelvis fönster och fasader används med fördel avjoniserat vatten som också kallas superrent vatten. Att det är avjoniserat medför att det är fritt från framförallt kalk, men det innehåller även mindre av ämnena järn samt magnesium. Vatten som har dessa ämnen i mindre grad försöker återställa sin egen naturliga balans. All smuts som vattnet kommer i kontakt med tas upp på ett väldigt effektivt vis.

ultrarent

Vanligt vatten från en trädgårdsslang brukar ge ifrån sig vita rinningar och fläckar om man tvättar något. Många har exempelvis märkt av det händer när man tvättar bilen själv. Gör man det istället med superrent vatten så torkar bilen utan att några beläggningar uppstår.

Samma sak gäller när man ska tvätta fönster. Med superrent vatten blir de riktigt rena och inga kalkfläckar kommer uppkomma. Man brukar annars se någorlunda tydliga tendenser till kalkfläckar när man drar av fönstren med skrapa. Att tvätta de med superrent vatten medför att fönstren även kan självtorka.

Fördelarna med superrent vatten är många. Det är nämligen enklast att rengöra exempelvis en fasad med hjälp av en vattenkastare. Det innebär att man kan stå stadigt och stabilt på marknivå och man slipper nyttja stegar som kan resultera I fallolyckor. Kostsamma ställningar eller liftar behöver man heller inte bemöda sig att hyra. Därtill är superrent vatten fortfarande lika skonsamt för miljön. Det är ju i själva verket blott vatten.

När man ska använda vattenkastare så kopplar man sig i anslutning till fastigheten. Det kan dock vara komplicerat beroende på placering. Man kan ha ett fullständigt för stort avstånd till vattenkastaren, och ibland måste man dra slangen på lämplig väg inomhus vilket kan upplevas som otympligt. Vid sådana tillfällen är det utmärkt att istället använda sig av en vattentank.

Beroende på vad som ska tvättas så brukar dessa vattentankar fungera bra i relativt många sammanhang. Den är självklart förflyttningsbar och några avstånd för slang behöver man inte oroa sig över. Det finns växlande storlekar på vattentankarna ute på marknaden. Det man bör beakta när man kalkylerar sitt tvättprojekt är att man varje minut gör av med ungefär 2-2,5 liter vatten. Det innebär att det kan gå åt 150 liter vatten på endast en timme.