Är du beredd på den stora pandemi?

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Världen har drabbats av en pandemi som har visat sig kunna bli mycket dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Du kan förbereda dig redan nu.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. Det finns många olika varianter men Ester-C anses vara bäst. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Handsprit skyddar inte mot corona. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Antibakteriell tvål är ett bra sätt att döda bakterier på. Du kan använda en antiseptisk tvål innan du hanterar mat.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Men det minskar smittorisken.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Stoppa Coronaviruset Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Coronavirus sprids väldigt lätt. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Det är också klokt att ha medel för ytdesinfektion. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.