Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Det kanske inte är så lätt att veta om det är influensa. Många i Sverige har haft influensasmitta tidigare. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Du kan även känna dig illamående.

antibakteriell

Vi reagerar lite olika beroende på typen av influensa. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Som pulver heter det askorbinsyra, en annan variant heter kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

A och O för alla virusskydd är att de fungerar bäst när de sätts in innan smittan är ett faktum. Om du redan upplever influensa symtom kanske du har smittats med coronavirus. Du kan behöva intensivvård och det är ju inte så kul.

Om du vill undvika att få smitta så måste du skydda dig långt innan du får influensa symtom. Så ska du göra! Det är lätt. Du behöver absolut inte stå i kö för handsprit på apoteket. Oftast överlever bakterierna handspriten.

Tänk handtvätt istället

Med en antibakteriell handtvål kommer du långt. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Ibland till och med avsevärt mycket bättre.

Vi tar ofta tvålen för given och tror att andra medel är bättre. Bruka mycket tvål och ofta. Skölj sedan av noggrant. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Ofta har man att handsprit ska vara så bra. Men så är det sällan. Det viktigaste är att viruset dör. Vissa virus sprids genom luften. Dina händer ska vara rena men det finns fler saker att tänka på.

Många virussorter är immuna mot alkogel. alcogel Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Om du vill ha en bra desinfektion så räcker det oftast med tvål och vatten. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Undvik andra människor med influensa symtom. Det gäller alla. Du kan använda ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. Med en antibakteriell spray så kommer du åt på svåråtkomliga ställen.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Lagret får aldrig ta slut.