Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Sjukdomen är helt ny. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Oavsett läge kan du ändå se till att desinficera dig och ytorna runt dig.

Desinficera dina händer på rätt sätt för fullgott skydd

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Då det råder brist på många varor har allt fler börjat använda antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Du måste tvätta ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Det är viktigt att använda tvål. Då är händerna rena.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Lagret måste vara fyllt året om. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

handrengöring

Detta är ytdesinfektion

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.