Så gör du för att få ett bättre immunförsvar i kampen mot coronavirus!

I takt med att coronaviruset fortsätter att spridas i samhället vill allmänheten lära sig mer om virusskydd. I Sverige har man tagit beslutet att inte tvinga på folk en tillvaro i karantän. Svenskarna kan därför tro att de måste ha ett bättre immunförsvar för att klara av att mota bort ett coronavirus.

Det finns sätt som vi kan döda coronavirus på

Vi får höra att vi ska undvika möten och personliga kontakter men det kan vara svårt. Det är inte bara de som har influensa symtom som kan vara sjuka. Skolbarn kan verka friska men de kan vara smittade ändå.

Om du vidtar vissa försiktighetsåtgärder kan du slippa coronavirus. Desinfektera dina händer och alla öppna ytor som du använder i hemmet eller på jobbet. Du behöver inte nödvändigtvis köpa handsprit utan det räcker oftast med tvål och vatten.

Handsprit är bra till mycket men den kan inte döda alla virus. Handsprit hjälper inte mot influensavirus och förkylningsvirus. Om du spritar händer ofta så förlorar händerna sitt skydd mot virus.

Då kan man enklare bli smittad och man kan drabbas av flera virussjukdomar. Alkoholfri katjonisk handdesinfektion är en bättre lösning.

Med en bra bakteriedödande tvål kan du få bukt med viruset snabbt och lätt. Det är viktigt att du är lika renlig hemma. Lär barn hur handtvätt ska gå till för att vara effektiv som virusskydd. Se också till att ha rätt typ av antiseptisk tvål. Handsprit är inte det första valet i kampen mot coronavirus!

Då är det bättre om du försöker att få ett bättre immunförsvar mot coronavirus.

Du kan förbättra ditt immunförsvar. Om du är rädd kanske du inte fattar de mest genomtänkta besluten. Det är allmänt känt att stress och nedstämdhet kan ha en dålig inverkan på vårt immunförsvar.

Börja alltså med att tänka positivt och slå bort rädslor för att få ett bättre immunförsvar och därmed ett bättre virusskydd. Se över din kost och hur mycket du rör på dig. Det kan du göra för att fortsätta att vara frisk.

Det är särskilt viktigt med vitamin C. Den man tar vid förkylning men skulle tagit förebyggande och sluppit bli förkyld. Ester-C tabletter är bra att äta men motsvarande preparat finns även i pulverform. Bättre immunförsvar hjälper även mot coronavirus.

Läkare Annika Dahlkvist brukar ofta tipsa om kolloidalt silver 15 ml. Man kan även applicera kolloidalt silver 15 ml i sprayform. IONplus står sig väl i branschen.

Om du vill ha rena ytor så kan du använda dig av ytdesinfektion

Ytdesinfektion håller ytorna rena från de flesta bakterier och virus. Det finns antibakteriell spray för hemmabruk. Du kan även ta med dig sprayen till jobbet.

Coronavirus verkar gilla plast, då viruset kan överleva under flera dagar på ytor av plast. En del väljer att sätta alla saker som kommer utifrån i karantän under tre dagar. Om du har en spray behöver du inte vänta i tre dagar.

Det viktigaste är att du är noga med hygienen. Smittstopp Information I kombination med en bra livsstil där du får ett bättre immunförsvar kan det bli mycket svårt för coronaviruset att någonsin nå dig. Boka inte biljetten till månen än!

Den nya pandemin har gjort att det är brist på läkemedel över hela kontinenten. Det kan vara svårt att få tag i katjonisk handdesinfektion, Ytdesinfektion och antibakteriell handtvål. Många nätbutiker drar ett stort lass just nu.Prisad.se och köpapris.se är bra val.se.