Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Då måste vi använda bra handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Myten om handsprit lever kvar. Många virussorter överlever en handspritning. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. En bakteriedödande tvål är viktig. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

antiseptisk

Du behöver inte handsprit. desinfektion spray Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Du kan få torra händer. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Bra ytdesinfektion är också viktigt

En antibakteriell spray är bra att ha hemma. Virus finns oftast på dörrhandtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Använd handskar.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Då har du ett bra skydd hemma. Ha alltid antibakteriell spray hemma.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Då får du ett säkrare hem.