Antibakteriell tvål är idag en nödvändighet hemma så att du effektivt skyddas.

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Idag vet vi inte hur vi bäst skyddar oss mot virus som Corona och då är det extra viktigt att skydda sig på detta sätt. Med antibakteriell tvål har du en grundsten i arbetet med att mota bort smitta från din kropp.

Vilken antibakteriell tvål ska du använda i hemmet?

Personal och besökare har som tur är tillgång till handsprit och antiseptisk tvål på sjukhusen. Du behöver troligtvis byta ut din handtvål hemma. Om du vill ha en tvål som är specifikt framtagen för handdesinfektion så ska du välja Smittstopp Handtvål eller liknande.

handsprit

Det du absolut inte bör göra är att bara använda handsprit mot virus. Tack vare effektiviteten av bakteriedödande tvål så kan du lugnt köpa det även om handsprit är svårt att få tag på då de sålts slut. Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

Desinfektion

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. Det betyder att du får ett flyttbart virusskydd.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. handdesinfektion apoteket Men det här är inte helt sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Det är viktigt att välja rätt skydd. Det kan vi inte rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Använd det på händerna.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Köp den så att du har den hemma.
Det är redan känt att handspriten faktiskt inte dödar alla virus och bakterier på ett effektivt sätt.

Det är inte bara ineffektivt att använda handsprit som enda skydd men det torkar även ut dina händer. Du vill undvika långvarigt bruk av den uttorkade handspriten för att inte riskera få problem med huden på händerna. En handdesinfektion som är katjonisk vattenbaserad är att föredra då det påverkar huden mindre.

Din tvål hemma kan dock vara ett bra komplement ändå. Tvålmängden samt tiden du tvättar dina händer behöver vara riklig för att få ett så bra skydd som möjligt. Inte heller virus som är otroligt smittsamma som Corona biter imot denna typ av åtgärd.

Finns det annat som behövs om jag använder antiseptisk tvål?

Virus från influensa och liknande behöver dock mer än en god handhygien. Det som avgör om du blir smittad är mer än detta med handhygien. Det luriga med coronaviruset är att folk som inte ens har några influensa symtom kan vara smittbärare.

Antibakteriell tvål behöver du komplettera med rengörande av ytor i din närhet. När du har tvättat händerna så måste du ändå se till att tvätta dem igen om du inte tvättat ytorna då du kan så smittan på dig.

Det effektivaste sättet att desinficera ytorna i ditt hem, vilket är det?

Det går bra att gå runt med trasor och rengöringsmedel för att få rent i hemmet. Ännu enklare är att använda en bra antibakteriell spray som du sprayar över dörrhandtag och mer. Det här är bättre än att till exempel ta desinfektionssprit och gnida den över bord, handtag och bänkar.

Med en smart bakteriedödande spray kommer du åt det mesta. Matvaror som kan vara kontaminerade kan du då spraya på. Sprayen kan även plockas med till jobbet där du kanske delar rum med andra som också kommer att röra vid handtag, datormus och mer.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. IONplus är ett populärt märke av en anledning, den är helt enkelt bäst.

Det är viktigt att du kan skydda dig och göra rent dina händer vart du än är så packa ned ditt desinfektionsmedel så att du är skyddad.

Handsprit är populärt att ha i väskan då det anses vara lätt att bära med sig. Det är ett missförstånd att de skulle vara lättare att bära med sig än det bättre alternativen som är alkoholfria. Du har ett fullgott virusskydd vart du än är om du har med dig en antibakteriell tvål.