Bortsett från att eteriska oljor alltid luktar gott gör de stor nytta i förkylningstider

Dofter påverkar oss enormt och egentligen så kan man tycka att det är konstigt att inte mer fokus ligger på just dofter och lukter då det handlar om hälsa. Det är faktiskt så att man med eteriska oljor kan desinfektera luft och på så vis skapa en bättre miljö särskilt under förkylningstider. Eteriska oljor hämtar sin doft från den växt de extraheras från.

eteriska

Oljorna finns lagrade som i små fack i blommor, frön, löv och till och med rötter. När det gäller dofter används oljorna oftast som de är och även i den massage som kallas aromterapi som en mycket aktiv del. Det är mycket vanligt att oljorna används vid karamell- och annan godistillverkning.

När det börjar bli förkylningstider är det bra att ha lite eteriska oljor hemma.

Det är aldrig försent att använda väldoftande olja inte ens när näsan redan är täppt. Varje eterisk olja har en specifik doft som du kan välja själv efter ditt humör och gärna på vintertid med levande ljus och en aromatisk olja. Doftolja kan ha olika dofter som har med olika årstider att göra men här är det också så att våra egna referenser påverkar hur vi uppfattar en doft.

När det är mulet, kallt och man just har fått en förkylning i närheten av sin julledighet kan kanske doften från en eterisk olja som doftar pepparkakor kännas hemtrevligt.

Eukalyptusolja är väl den olja som man helst väljer i förkylningstider för att rensa näsan. En variant för att få de goda dofterna av någon typ av olja är att droppa några droppar i din blomspruta och spraya lite runt. Det är inte bara eukalyptus som gör nytta vid en förkylning, prova också mint, citron och pepparmint.

Vill du lära dig mer om aromterapi med eterisk olja?

Du kan själv utnyttja hur olika eteriska oljor kan användas i hemmet av dig själv för att ge dig en välbehövlig aromterapi. Det räcker med att ha en bra olja som bas och den eteriska olja man önskar använda. Ytterligare info. Man kan faktiskt minimera och få bort både huvudvärk och muskelspänningar med hjälp av att massera med doftolja.

Det kan vara en bra idé att lära sig vilka olika egenskaper eteriska oljor besitter före du startar din aromterapi. Ett gott råd är att ladda upp hemma med viktiga dofter som lavendel, rosmarin, jasmin och pepparmint som man nästan alltid har ett behov av. Det går att experimentera och blanda olika dofter, men det gäller att göra detta på ett planerat sätt så att man inte får motsatt effekt av blandningen.

Några droppar av pepparmyntolja eller jasmin i badvattnet ger ett välbefinnande helt i klass med en aromterapi. Oljan är koncentrerad och ska inte appliceras direkt på hud. Dosera rätt så den etersiska oljan är ofarlig.

För att få bästa resultat ska du handla på rätt sätt.

Ibland kanske man är osäker på en doft och vill provlukta. Men då det handlar om eteriska oljor som jasmin, lavendel och rosmarin så vet de flesta hur dessa doftar. En webshop på nätet har säkert de bästa priserna.