För bättre hantering av dina tabletter – använd magnesiumstearat

Tabletterna blir klara snabbt och är snyggare att se på. Det måste ju finnas släppmedel i tabletter. Om de inte har detta medel så kommer de att fastna på stansen som formar tabletten.

Ett mycket bra släppmedel är magnesiumstearat och det används flitigt vid produktion av tabletter. Det gör att tabletterna kan hanteras lättare. När produktionen är klar kan de enkelt packas.

Men vad är egentligen magnesiumstearat som används inom medicinindustrin?

Det är helt enkelt så att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det rör sig faktiskt om en slags ätbar tvål som består av salt och som har två delar stearat och en del magnesium.

Magnesiumstearat ger tabletterna en blank yta och de lossnar lättare från stansen. Dosera mellan 0,5 till 1%. Du kan köra det i max 5 minuter. Om tabletten blandas fel blir den skör.

Magnesium stearat är vitt. Det levereras som ett pulver. Ämnet är säkert att använda.

Snabb och smidig produktion är ett måste

Idag är snabbheten viktig. Med modern teknik så går det att köra stansar så att de jobbar på utan pauser. Allt mer avancerad teknik kan dessutom räkna tabletterna fortare.

Inga människor behövs längre för tillverkningen och det minskar risken för bakterier. Men även maskiner kan göra fel, då kan man stoppa processen och rätta till det.

Tabletterna kommer ut flera tusen i timmen. Då har den ett stanshuvud. Större maskiner kan ha större huvuden. Då väller det ut.

Ibland måste pressningen avbrytas för service. tablett tillverkningen
Inte när det handlar om magnesiumstearat.

Tillverkningen måste flyta på. Om en stans blir klibbig måste produktionen stoppas. Ibland tar maskinen skada av det.

tablett

För bäst resultat måste därför blandningarna av ingredienserna vara precis rätt.

allt-fraktfritt.se säljer alla ingredienser du behöver.

Du måste planera din produktion.

För att tillverkning av tabletter ska bli smidig och snabb så måste man ha god planering. Det gäller släppmedel i tabletter såväl som andra moment.

Med god planering så kan man spara pengar och tid. Det lönar sig alltså att undersöka vilken typ av släppmedel som man bör använda i god tid. Då får du till ett riktigt bra resultat.

Men alla moment är viktiga du får inte slarva.