Så vet du att du har smittats av coronavirus

coronavirus behöver inte nödvändigtvis ge några symtom. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Inledningsvis trodde man inte att barn kunde smittas av coronavirus.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Om du är ute och går med din hund och träffar någon som vovven tycker om kan det leda till att hunden hälsar på den andra personen med sin tunga.

handsprit

Så kan smittan föras vidare. Då kan du smitta andra. Först sa man att influensa och corona var samma sjukdom.

När vi får influensa symtom vet vi att det kan ha rört sig om några dagars inkubationstid då vi är smittsamma. Inkubationstiden för cononavirus är längre. Det är lätt att smitta även om man vidtag åtgärder.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Det är till exempel feber och torr hosta. Om du hostar kan du vara smittad. Beroende på hur allvarliga symtomen är kan du antingen stanna hemma eller söka hjälp på sjukhus.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Det är vanligt med huvudverk. Vissa drabbas av svår trötthet. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Många i USA har tappat luktsinnet till följd av viruset. Det har vi inte sett i samma utsträckning i Sverige men kanske kommer att bli aktuellt under kommande veckor och månader.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Man kan tycka att det är väldigt jobbigt och man kanske inte drabbas så svårt alls.

Behöver du testa dig?

Det här är en fråga som kan bli aktuell om du upplever att du har flera av de kända Corona symtomen. Om du får cononavirus konstaterat kan det ju vara en hjälp för dig. Rätt tips och råd är viktiga.

Om du ändå är hemma så kanske det fungerar ändå. Det är viktigt att isolera sig om man är sjuk. Efter ett tag är du frisk igen och då kan du leva som vanligt.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. C-vitamin är bra hjälp för vårt immunförsvar. Den som är smittad kan öka den dagliga dosen av C-vitamin.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. handsprit I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. Då dör viruset. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.