Skydda miljön och mixa ditt eget snus med glycerin

Man kan verkligen göra ditt eget snus och då man beslutar sig för detta så måste man vissa ingredienser som icke enbart handlar om smak och lukt. Visst går det att bara blanda tobak, men utan glycerin får du inte rätt konsistens, längre hållbarhet och den förhöjda smakupplevelsen. glycerinet tillför en del sötma och har samtidigt en konserverande verkan.

glycerin

Kan du märka olikhet på glycerin samt glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Samma produkt, men olika namn? Två olika namn för exakt samma produkt. Glycerol kallades tidigare för glycerin.

glycerin kan om du vill kolla var mycket söt och tung, dessutom är den väldigt trögflytande och kokar bara vid hög temperatur. Glycerol är den tillsats som ger fyllighet I vin.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Om du ska resa bort kan det vara en bra idé att hälla i handfat, toalett och golvbrunnars vattenlås eftersom det förhindrar att vattnet avdunstar och släpper ut illaluktande dofter.

Det går att blanda glycerol med vatten och alkohol men det blandar sig aldrig med olja. Då glycerinet är fuktighetsbevarande så används det ofta i hudvårdsprodukter, och det är egentligen av precis samma anledning som man använder det för snustillverkning.

Glycerol har en svag sötma och ger fyllighet till många viner. Glycerol används också som en tillsats till en del oljor och fetter.

När du ska tillverka eget snus är det givetvis mycket viktigt att du köper livsmedelsgodkänd glycerol. Det finns glycerol som är framtagen för specialla ändamål och kan vara skadlig vid förtäring.

Men när du har rätt typ av glycerin är det inte någon fara.

Om du vill kolla kan du snabbt se att glycerolen finns i väldigt mycket produkter för hygien. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper. Vi vet redan att glycerin förbättrar fuktbeständigheten hos snus och att det ökar hållbarheten.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Här ska man inte chansa. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

glycerol finns att skaffa på internet till mycket fördelaktiga priser.

glycerin hittar du bland annat på Tradera och Prisad. Ytterligare information. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

Att man får sina varor hemskickade när man handlar online är en extra fördel- Planera alltid så du inte köper för liten mängd. När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Slime eller snus, det går lika bra!