Vilken typ av bakterier och virus är cononavirus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. I takt med att vi ser hur coronaviruset orsakar fler dödsfall också i Sverige ökar rädslan för att drabbas av det.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Cononavirus har följande symtom

Alla personer har olika symtombild. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Vi måste hjälpas åt

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. 1 gram om dagen (2 gram säger många). Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Blir man smittad ökar dom till 15 ml per timme. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Du kan spraya det på grönsaker. Inget coronaviruset kan överleva det.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Det är bara vissa masker som är virustäta. En pandemi som Corona sprids även genom vanliga ansiktsmasker.

Folk började att bunkra handsprit när cononavirus kom till Sverige. Lagret tog slut på några dagar. Man ska inte sluta att använda handsprit men man bör ha klart för sig att det bara fungerar mot vissa bakterier. Om du vill bekämpa corona så ska du inte välja handspriten.

Det är mycket bättre att välja en ytdesinfektion spray desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Var rädd om din hud. Handdesinfektion som desinfektionssprit med alkohol kan vara mycket skadlig för huden. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
Smittstopp är mild mot huden samtidigt som den dödar bakterier.

Glöm inte bort handtvätt. Antibakteriell Handtvål. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Fyll på lagret av ytdesinfektion

Bakterier och virus lever och frodas på de ytor som du använder varje dag. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Prova en antibakteriell spray mot bakterier och virus. Men glöm inte att använda den antiseptiska tvålen. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Det ger dig ett bra skydd.